tirsdag 3. februar 2009

Buenas fra Bluefields!

Naa har vi tilbragt ca 15 dagar i denne byen upaavirket av og paavirket av det meste ogsaa kallt Bluefields.
Som noen av dere vet saa har Ingeborg V, Bente og jeg feltarbeid med hovedvekt paa kultur. Vi har i de siste ukene vert med paa treninger med en garifuna dansegruppe som heter Spirit Dancers, og vi har ogsaa intervjuet forsjellige personligheter som har mye og si for kulturen og historien til Bluefields.

Vi bor alle hos garifuna familier og fannt lett tonen med dem.
Bente bor hos aunt Loreen, som kan beskrives som ei sprudlende dame med masse humor og en god latter. Hjemme hos dem er det alltid masse familie og venner som henger, det er litt vanskelig aa finne ut hvorden denne horden av mennesker er sammensatt, men vi har bestemt oss for at alle paa en maate er soskenbarn. Utenfor huset er den en baseball bane, og det ligger ikkje saa lang i fra mitt hus.
Jeg bor hos Tracy, hun er en utrolig koslig dame som jeg har kommet kjempe godt overens med! Hun blir ofte med oss ut og er lett aa snakke med. I tilegg til tracy og datteren bor det en onkel, to brodre, kattunger, valper og kaninunger der.
Ingeborg bor tett innpaa sin familie som bestaar av Aleida og hennes to smaa nydelige jenter. Ingeborg bor et stykke borte fra oss andre, men det gaar egentlig greit, siden det finnes flere taxier enn personbilder her.

Naar det kommer til punktlighet og avtaler har vi ikke akkurat blitt positivt overrasket. Det har egentlig vert det eneste negative med denne turen.
I litt frustasjon over dette og i tillegg en trang til aa oppleve litt mer av Nicaragua reise vi lordag til Corn Island. Etter en seks timers baattur med en fullstappa baat og ubeskrivelig mye spy fra mi side kom vi endelig fram til paradis! Vi sjekket inn paa et hotell som het Silver Sand! der ble vi mott av en fyr var klippet ut av pirats of the caribbean. Vi bodde rett ved standa og naar morket sank seg tok det ikkje lang tid for det ble nakenbading paa oss.
Dagen etterpaa snorklet vi og solte oss, vi hadde en fantastisk strand helt for oss selv!
Vi reiste tilbake til Bluefields natt til i dag.

naa gruer vi oss egentlig bare til aa reise!

<3lig hilsen ida

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar