torsdag 22. januar 2009

Inga, Ingeborg E og Ingrid i PEARL LAGOON

hola amigas!
En liten oppdatering fra oss her ute paa Oest-kysten.
Vi er i paradis.
Det er en nydelig liten plass med 3500 innbyggere, ca. en time fra Bluefields med panga. Paa skolen er det sommerferie naa, men FADCANIC har organisert en slags sommerleir her med kurs i alt mulig! I dag har vi f.eks. vaert data-laerere, og vist en 10 ungdommer hvordan man bruker Google og Wikipedia.
Folkene er kjempegreie, alle tre bor i samme familie paa samme rom. Det er innlagt vann og dusj, en utrolig luksus for oss! Det er 4 unger, to av hvert slag. De er 16, 12, 10 og 6 aar. Tingene vaare faar ikke vaert i fred, f.eks. saa har ikke Inga sett iPoden paa et par dager, men det gaar greit foreloepig. Ingeborg observerte i dag morges at ungene var inne paa rommet en 3-4 ganger foer vi vaaknet tilogmed! (eldstesoennen heter Arvid forresten, samme som onkelen til Ingrid)
I dag dro pappaen vaar til Barcelona for aa jobbe paa cruiseskip i 7 maaneder. Det er visst vanlig, mange herfra som jobber paa det skipet. Han har faktisk vaert i Norge paa 17.mai!
Ellers har vi snakket litt med andre utlendinger som er her, det er 2 fra Oesterrike, og en gjeng amerikanere som dro i gaar. De jobbert med aa skaffe lesebriller til folk her. Naa har det ogsaa kommet en tannlegebrigade som skal trekke og rense tenner, men de er fra Leon, paa vestkysten av nicaragua, og snakker bare spansk.
Ellers snakker folk kreol, som er en blanding av engelsk og etlerannet. (tenk jamaica)
I morgen skal vi bli med til Pearl Keys, som er et slags dykkested midt i lagunen? tror vi. Der kan man jakte paa skolpadder (og slippe dem ut igjen), plukke oesters og mye mer. Vi gleder oss til aa faa litt farge paa midtdelen av kroppen ogsaa!

<3-lig hilsen Inga, Ingrid og Ingeborg. Maaan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar