onsdag 7. januar 2009

Live fra Palacagüina!!!

Naa sitter vi paa internettcafe etter aa ha badet i bassenget til Hege. Det var utrolig deilig paa en dag med 30grader og etter en forferdelig slitsom tur opp paa Piedro del sopa.

Vi har ogsaa skole hver dag, men skoledagen vaar er fra 8-12. Da drar vi hjem til lunsj for vi ogsaa gaar i "byen" eller har opplegg paa skolen. Vi har laert tradisjonell nicaraguansk dans, besokt et kjeramikkverksted (hvor det bare jobbet kvinner) og vaert paa fjelltur idag. Igaar var vi forresten paa aapning av parken her i Palacagüina. Da ble vi nevnt i takketalene til blandt annet ordforeren og andre viktige personer. Dette kom paa nasjonal tv her i landet! ;)

Etter aapningen av parken var det en stor fest midt i byen paa kvelden. Vi gikk inn og ble overfalt av lokale gutter, vi danset litt, men gikk fort ut igjen. Det ble litt kleint helt edru!

Alle 8 er relativt fornoyde med huset og familien, men klassene har ikke fungert helt som onsket. Derfor har vi snakket med Anders og han har trolig fikset noen byttinger. Ingeborg Fjeldstad er med Ingrid og Hege er med Bente, disse to gruppene fungerer bra. Mens Ingeborg Vold er med Karoline og Kristin er med Marianne, disse gruppene fungerer ikke helt optimalt. Derfor har Anders provd aa faa egen laerer til Marianne, Karoline beholder sin og Ingeborg Vold og Kristin gaar sammen med Kristins laerer.

I forigaars var vi forresten paa et utsiktspunkt i byen, med fetterne til Kristin. De har ogsaa invitert oss ut paa lordag! :D

Vi har det veldig bra her! Palacagüina er en veldig koselig, men liten by. Det blir mange dager med kortspill, cola og is. (men det er ogsaa det eneste vi bruker penger paa her).

Vi syns ogsaa det er veldig rart aa bare vaere 8, savner dere masse ogsaa! :D Gleder oss til aa motes i Managua!

Hasta Luego!

-Bente, Ingeborg Fjeldstad, Ingeborg Vold og Kristin-

3 kommentarer:

  1. Flott at Esteligruppa likte Estansuela og at det er like fint der nå som for 20 år siden.

    SvarSlett
  2. åh,savnerpalacaguina veldig mye.. var i nicaragua klassa i fjor.. :) var det noen som bodde hos alicia? klæm tanita

    SvarSlett
  3. Vi savner også Palacaguina!! Kjempe koselig. Ja, Bente bodde hos Betty, mammaen til alicia. bodde på resturanten.

    SvarSlett